Blog berbaju baru lagi!!

Assalamualaikum.
Aduhh baru je berapa minggu lepas tukar baju blog. sekarang tukar lagi??????
Blog faye pun nak ada baju raya jugak.. dia pulak yang sambut raya lagi awal dari kita...
jom tengok sebelum dan selepas;;;;


Ini sebelum; warna pink gelap (tak tahu lah nama spesifik-nya apa LOL)

dan selepas hangpa boleh tengok sendiri apa dah jadi. 

Faye memang tak boleh tahan tengok design blog sama je.. mesti nak tukar baru. Barulah ada feel nak update blog! 
meh nak kasi kredit sikit kat blog2 yang membantu dalam memberi tutorial 

Pencarian Sponsor untuk Aidilfitri Giveaway by Faye and Friend

TAMAT!!!!


Assalamualaikum.
Syawal datang lagi >.< tak sabar kan??? cuti sekolah pun datang jugak. wahwah seronok lah haritu dah cuti dua minggu, lepas ni cuti lagi XD

Faye nak cari sponsor untuk GA akan datang yang bakal faye anjurkan. tak kisahlah apa pun yang kroang nak sponsor, faye terima :) andddd.... memandangkan ni GA faye, mestilah faye sponsor jugak!! okay kalau korang nak sponsor, boleh baca kat bawah ni 👇

Pilih syarat ni ya (maksimum 3 bersesuaian dengan hadiah)

  1. follow blog
  2. follow G+
  3. like fanpage
  4. follow Instagran
  5. follow twitter
  6. klik nuffnang
  7. lain-lain
Pilih hadiah-hadiah yang nak disponsor
  1. Barangan (pos)
  2. topup (FULL)
  3. wang tunai
  4. review blog
  5. bloglist
  6. header/watermark/edit blog/etc
  7. lain-lain
Hantarkan semua ni dekat email Faye - Farahw768@gmail.com
atau Fb FWS BLOG

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


Klik Banner untuk join :)


USERNAME SGSHOP | farahw
ID Blog | Farah Wahidah
Facebook | Farah Ws
Instagram |  blog_fws

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU



Klik Banner untuk join :)

Hadiah Kad dan Sampul duit raya dari Kasihkuamani

Assalamualaikum.
Sebenarnya faye dah dapat sampul ni semalam. Tapi Faye tapi Faye tak ada masa nak post di blog.
masa tu balik balik sek je tengok tengok ada sampul atas meja. rasa seronok pulak =.='
Memandangkan hari ni sabtu dan Faye ada masa free, jadi Faye ambil peluang ni untuk post di blog.

Kalau korang dah baca entry NI , korang mesti dah tahu yang faye menang GA kasihkuamani.

Ini rupanya dari luar. maaf yeee kena cover alamat tuuu hehehe jom tengok kat dalam pulak!

Comel sangat business card diaaa.. ada bow kat corner card tuu...


Dapat Kad raya ni siap ada ucapan lagi... Waalaikumsalam :)

 Dapat dua jenis sampul duit raya jugakkk wahhh 




 TQ 😍😍
Jom visit blog Kasihkuamani : http://kasihkuamani.blogspot.my

Express Kad Raya GA by Nina


KLIK BANNER UNTUK JOIN !

TAMAT : 18 JUN 2017 (6PM)

The Cartieca Giveaway#2

JOM RAMAI RAMAI MERIAHKAN GA NI!! KLIK BANNER UNTUK JOIN!


Assalamualaikum. 
The cartieca sedang menjalankan satu GA.. jom meriahkan GA ni..
banyak hadiah yang disediakan dan... 10 pemenang dicari!!!
Apa hadiahnya? haaa.. ni 

  

 

 

  

Menarik kan? tunggu apa lagi? jom join GA  ni !!

SGShop Malaysia 10xRM100 shopping credit giveaway by Iman Abdul Rahim



klik banner untuk join!


apa yang faye nak beli dengan shopping credit RM100 ni? wahh ikot hati memang banyak nak beli.. tapi rasanya lebih RM100.. jadi faye listkan yang kurang atau tepat RM100 jumlahnya ya.. JOM TENGOK!


faye memang kekurangan tshirt sebab semua dah kecik


kasut... emmm cane nak ckp eh. ya.. faye asyik pakai sandal jeeee takde kasut pun TT


teringin nak jeans camniii sebab jeans yg camni susah nak dapat :')

Tempahan header dibuka!

Asalamualaikum.
sayalah budak tak pergi sek pada first day sek . LOL
BACK TO THE TOPIC

Faye nak mula ambil tempahan untuk buat header blog. tak mahal pun, satu header RM5 tak kisah jenis apa korang nak. Jenis2 header boleh tengok dekat page Tempahan tu yek.

Setiap mesej/email Faye akan balas pada hari jumaat atau pada waktu free sahaja dan buat tempahan pada sabtu/ahad.
Jadi, sesiapa yang tempah, harap bersabar.

kalau korang berminat, korang boleh klik gambar kat bawah ni untuk tempah.


GIVEAWAY KAD RAYA SS 2017


klik banner untuk join :)

review; Blog Cik Renex


Assalamualaikum.

Jom Visit Blog Cik Renex! - http://renex89.blogspot.my/

okay let's start!
- Loding blog cik renex tak lambat. 

Content
Content blog cik renex best & boleh menarik minat pembaca. 
Cik renex pun ada Bisnes juga tau! - By Cik Renex- boleh la jenguk jenguk produknya ya.

widget
Header Cantik sangat!!! 😍😍
Widget pun tersusun dengan kemas. jadi, blog tak nampak serabut. 
warna lembut! tenang mata orang nak baca.

Jom ke blog Cik Renex !
dah follow :)

review ; Blog Atikah Tahir

Assalamualaikum.
nak review blog Atikah Tahir pula - http://atikahtahir.blogspot.my/

Nak cakap apa ya? em design blog ni lembut.blog nampak kemas dan tersusun 😍😍
banyak article tntg makanan, buku, movie dsb.

jom visit blog http://atikahtahir.blogspot.my/
dah follow ~

Tips ; Perkara yang perlu dilakukan jika sakit kepala

Related image

Hai semua :)) Farah nak kongsi sikit perkara2 yang perlu dilakukan kalau korang mengalami sakit kepala. 

Pasti ramai antara kita pernah atau selalu alami sakit kepala kan? tapi... korang tahu tak apa yang korang kena buat kalau sakit kepala? meh sini farah nak habaq kat hampa lol =.=

1. Minum Air 
Benda ni nampak simple. Tapi, kalau korang nak tahu, sakit kepala banyak disebabkan oleh dehidrasi(kekurangan air). Jadi, amalkan minum air 8 gelas sehari.

2. Makan Tembikai
Pelik tapi benar. Ya, jika sakit kepala korang disebabkan oleh dehidrasi, makan makanan yang kaya dengan air juga boleh melegakan sakit dengan menghidrasi badan korang.

3. Bernafas sedalam-dalamnya
Bila korang rasa sakit, badan anda korang akan stress. Bernafas dalam dalam akan membantu korang relaks dan meringankan ketegangan

4. Minum secawan kopi
Sakit kepala biasanya disebabkan oleh pengembangan saluran darah. Kafein didalam kopi boleh membawa mereka kembali ke saiz normal.

5. Minum Teh halia
Halia mempunyai sifat Anti-Radang yang boleh meringankan sedikit kesakitan

Itu sahaja :) harap tips ni boleh membantu korang. kalau ada salah, tegur ya :))

Freebies ; Calligraphy Font


Aslm, harini farah nak share 18 calligraphy font kat korang ;)
Klik Link dibawah untuk terus download 😉

  1. Bromello
  2. AngelFace
  3. ShoreLines
  4. Magnolia Sky
  5. Sweet pea
  6. Rough Notes
  7. Winter Calligraphy
  8. Bernadette rough
  9. Hallelujah
  10. Jenna sue
  11. MF i love glitter
  12. aulyars
  13. Signerica
  14. Autumn in november
  15. notera
  16. mark my words
  17. trendsetter
  18. buttercup


review ; Blog Elsalicious



okay first, tbh ini favourite blog farah (ada dekat bloglist huhuhu)
farah suka blog ni sebab design dia yang lawa ;))) dan content yang menarik!
banyak jugak tips yang dikongsikan oleh owner blog ni.
review2 yang kak elsa buat pun menarik! kalau nak berblogwalking tu, blog ni wajib pergi!
kak elsa pun banyak buat giveaway tau! 

jom terjah blog elsalicious ! - http://elsaalicious.blogspot.my/
dah follow :)

review ; Adiba Rusli




okay blog ni nampak simple tapi content dia fuh menarik!
owner banyak share mengenai perihal, resipi, dan banyak lagi!!
resipi terbaru ialah resipi kuih koci tradisional! terasa macam nak makan kuih koci pulak bila baca >.<

jom terjah blog Adiba Rusli ! - http://kurrkura.blogspot.my/
farah dah follow ;)

review ; Blog Lea Azleeya

blog - http://www.leaazleeya.com/

suka sangat dengan header blog Lea Azleeya ni.. font cantik ada bunga bunga pulak tu~
content dekat sidebar tersusun kemas.
content blog ni menarik! banyak review, tutorial, info dan tips yang dikongsi.

teringin nak baca? pergi ke blog Lea Azleeya
dah follow ;)

review ; blog aeril Hassan

screenshott

Assalam&Hi readers!

first of all, blog ni kemas sangat! widget tak bersepah. 
colour yang tak terlalu terang sangat sesuai.
banyak jugak tutorial berguna yang di-share dekat blog Aeril Hassan ni 

jom terjah blog aeril Hassan! - http://www.aerillhassan.com
dah follow :)

review; shfyqhazhr

screenshot


Blog ; shfyqhazhr

blog simple yet beautiful !
owner blog juga banyak berkongsi tips..
baca tips terbaru > deko-deko raya
tulisan yang kemas, pilihan colour yang lembut. sejuk hati masuk blog ni hahaha

jom terjah blog shfyqhazhr!!
i followed you ;)

Review; Cerita Cinta Surirumah

screenshott

next is Cerita cinta surirumah 
Wahh,, blog ni nampak ceria sebab warna warni!!! ni yang menarik perhatian saya nak baca ni..
btw, jom baca entry terbaru blog ni -> sini

Selain berkongsi resipi, dia ada share Movie list laaa!! banyak pulak tu movie dia. bukan biasa biasa ni >.<
Font yang digunakan akemas dn cantik! memudahkan pengunjung membaca entry. loading blog pun laju~

extra;
jom join Giveaway Raya by Mrs Pip !! - tamat 24 jun 2017

done follow your blog :))

review ; Blog Mayy Jie

screenshott

next blog ; Blog Mayy Jie

Hi akak Mayy Jie :))
Honestly, jarang saya jumpa blog yang bewarna kehijauan. But your blog looks realllyyy beautiful /just like you/ >.< 
suka sangat header dia, nampak kretif sangat!! 
isi kandungan blog yang sangat menarik (i'm reading your entry now)
suka sangat dgn hasil kerja akak! kalau ada rezeki, nak tempah lah jugak XD

Jom Baca entry terbaru Blog Mayy Jie >>> HERE <<<
jom blogwalking ke blog Mayy Jie >> HERE <<
btw, done follow your blog :))

review ; https://lovelysunshine93.blogspot.my/

kemas kann?

nak review blog https://lovelysunshine93.blogspot.my/ pulak~
sebelum tu, jom baca entry terbaru dia  >>>>HERE 

Hi Mya 
Blog dia ni simple je tapi kemas sangat!
bagus simple sebab loading tak lambat. maksudnya, blog dia ringan!
blog ni jugak ada share recipe dan buat macam macam review! wow!! jom baca blog mya!

>> HERE << btw, i followed your blog :)


review ; http://amira14197.blogspot.my/

pink! my fav!!

haii nak review blog S Y U K R I N A pulak~~~
blog ni warna pink~ my favourite colour!!
hi akak Amira Syukrina :))) geng januari saya XD
tbh, saya suka lagu kat blog akak ni >.< blog kemas dan tak lambat loading banyak jugak artikel berguna di post ..

jom terjah blog akak Amira Syukrina <<<<
btw, i followed your blog :))

Giveaway by Nia Emkay’

Assalamualaikum :)


Klik Banner untuk Join


Saya dah:

Saya suka Blog Nia Emkay kerana blog yang kemas, cantik dan loading tak lambat
Senarai Hadiah:
Gambar Hiasan

Topup
(RM5 X 2 by Sis Hawa, RM5 X 2 by Shafyqah, RM5 X 2 by Izzah Alya)

Pemenang akan dipilih melalui random.org. Jangan tunggu lagi! Jom sertai ‘Giveaway by Nia Emkay’ sekarang :)

menang Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani

thanks god , <3 #alhamdulilah @inshaalkhizar #foreverything #islamicquotes @inshaalkhizar.:

Assalam&hi...
alhamdulillah rezeki datang pada hari jumaat.. terima kasih blog kasihku amani imani sebab anjurkan GA ni~

screenshot

jom tengok pemenang yang lain ~ HERE

review ; http://sfilzahtulhr.blogspot.my/

comelnyaaaaa

Asalam dan haiii:)
nak review blog http://sfilzahtulhr.blogspot.my/ ni.. owner dia ( Siti Filzahtul ) ni sebaya dgn saya lah hihi XD orang sabah bahhh

comelnya blog awak >.< ada panda pulak kat header tu.
blog pun kemas~ font yang awak guna buat pembaca senang nak baca entry awak ;)
saya suka dgn navigation awak sebab comelllll

jom bw ke blog Siti Filzahtul  <<<<
btw,, done follow your blog ;)

Review ; http://mylittlestoryi.blogspot.my/

here's a screenshot of her blog

Hello everyone and assalamualaikum.
and hi to Syasya, owner blog http://mylittlestoryi.blogspot.my/.. wahh dia ni lagi muda dari kita tauuu tapi blog kemas sangatt!! jumlah visitors pun banyak. tahniah ya!! ok lets start!

Blog ni cantik dan sangat kemas sebab tak banyak gadjet. Her english is really good. and its better than mine. hahahahah
i lovee your fonts! senang nak baca and blog Syasya tak terlalu cerah. jadi, tak sakit mata kalau nak baca. 

jom bw ke blog Syasya ...
btw, done follow syasya ;)


Free Whiskas Sample !

Inspiring Pins:  

Aslm & Hi!!
guess what arrived at my home today?
it's a Whiskas sample !! farah dah tunggu lama sampel ni akhirnya sampai jugak..
let's start !

here's how it looks - it was nicely wrapped


front&back (farah dapat coupon jugak huhuhu)

here's what inside - ada 3 packet whiskas and 1 buku panduan :)

Actually, farah tak bela kucing pun. tapi sebab selalu ada kucing kat kawasan rumah ni, jadi farah ingat nak dapatkan ni so bolehlah kasi kat kucing kucing tu~

nak jugak? pergi sini - Whiskas Percuma