AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS


Assalamualaikum,
Hari ni (3/7/2017) Faye nak buat Giveaway untuk followers Faye!! Huhuhuhu kita pulak yang terlebih teruja 😝

Okay, Faye jemput semua blogger Malaysia join yaaa :)

SERAMAI 32 PEMENANG DICARI!!!
Syarat²
1- Ikot semua syarat dibawah 👇
Follow blog
Faye'sKasih Juju | Syuha Zlkfl | Babyshambles | Young Blood | Elsaalicious | Cerita cinta surirumah | Abam Kie | Starlavenderluna | HELLO AIMAN | SehijauBlogRA

Like FB
FWS blogKasih jj | Medina Desire Detox Tea | Starlavenderluna | Sehijau Blog RA

Follow Google+
Mustaza Razali | Mrs Pip | Abam Kie | Shikin Razali |

Follow Instagram
@Blog_fws | @HelmiJulia | @syuhadazlkfl | @detoxteamedinadesire1 | @shaaireen_ | @mrspip18 | @abamkie | @aimanabdullah | @ra.shoppe | @Farhwhdh

Klik Nuffnang
Syuha zlkfl | Young Blood

Klik Iklan  *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING*
SATU | DUA |

2- Buat satu Entry bertajuk "AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS"
3- Letak Banner diatas dan backlinkkan ke entry ini
4- Tag dua orang rakan anda {pastikan mereka tahu}
5- Komen link entry anda!

AKAN DIUPDATE kemudian :)

3/7/2017 HINGGA  3/8/2017 SEBULAN TUUU😙 GOODLUCK!

mini stationery giveaway by mirzasyazwina


klik banner untuk join!!

stationery!!! bukak bukak terus join memandangkan faye ni fans no.1 stationery!!!
IG: blog_fws

Lihit Lab Teffa Pen Case, Book Style REVIEW | shopping at lazada

Assalamualaikum.
rindunyaaa nak update blog sebab dah lama tak update. busy dengan sekolah... seb baik harini faye berpeluang untuk update blog
.
.
.
Hari selasa haritu, faye ada beli satu pen case atau orang biasa panggil pencil case/pencil box ni. sebab apa faye berminat dengan pen case ni? sebab haritu faye ada tengok kat youtube - "what's in my pen case" and orang tu guna pen case ni. pen case ni pulak nampak kemas and sesuai untuk orang yang nak stay organised macam faye! jom tengok pen case tu!!!


Lihit Lab Teffa Pen Case, Book Style



pengahantaran sangat cepat! faye bayar 11/7 dapat 13/7 !! dua hari jee 😱 
harga : RM23.20(sale price) harga asal : RM58.00!



what's inside >.<





look without stationeries


look with stationeries! boleh letak macam macam barang lagi! 


itu sahaja! harap dapat memuaskan hati korang!

Senarai Peserta AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS

TERIMA KASIH PADA AWAK AWAK YANG DAH JOIN!!
SIAPA YANG BELUM JOIN TU SEMPAT LAGI NAK JOIN NIH! SERAMAI 32 PEMENANG DICARI!!

TAMAT : 3/8/2017 :)

  1. http://www.kasihjuju.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  2. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  3. https://blogashalya.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  4. https://belogsjm.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  5. http://thisni3zahata.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  6. https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  7. http://ainimrashihah.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  8. http://farhannajafri.blogspot.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  9. http://www.leaazleeya.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  10. http://macammacamcite.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  11. http://msvelentine.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  12. http://insyaallahadarezeki.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  13. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  14. http://jombercontest.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  15. http://www.ceriteraibu.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  16. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  17. https://umifuzy.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-idilfitri-giveaway.html
  18. http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  19. https://aunilieyana.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  20. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  21. http://www.mohdnoorshawals.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  22. http://jnjikita.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  23. http://www.ronaldmohoni.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html
  24. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html

Senarai Hadiah Aidilfitri Giveaway By Faye and friends

Senarai Hadiah Aidilfitri Giveaway By Faye and Friends

bullet journal supplies stickers washi tape decorations

kat sini farah senaraikan hadiah hadiah nya ya.. kenapa tak letak dalam entry yang sama?? sbab banyak sangat hadiahnya takot panjang sangat entry nyaaaa 👍

SERAMAI 32 ORANG PEMENANG DICARI 😍😍 MUNGKIN SALAH SEORANG DARI PEMENANG ITU KORANG KER?? 
 BARANGAN
  • FRAME GAMBAR 4R (1 PEMENANG) BY MUSTAZA RAZALI
WANG TUNAI
  • RM20 (2 PEMENANG) BY NOOR SYUHADA
  • RM20 (1 PEMENANG) BY MRS PIP
  • RM10 (2 PEMENANG) BY SHIKIN RAZALI
TOPUP
  • TOPUP RM5 (2 PEMENANG) BY FAYE
  • TOPUP RM10 (2 PEMENANG) BY KASIH JUJU
  • TOPUP RM5 (1 PEMENANG) BY KAK YONG
  • TOPUP RM5 (2 PEMENANG) BY ELSA
  • BIZ PREPAID RM10 (2 PEMENANG) BY ABAM KIE
  • TOPUP RM5 (3 PEMENANG) BY AIMAN
BLOG
  • BLOGLIST (4 PEMENANG) BY FAYE
  • REVIEW (2 PEMENANG) BY FAYE
  • BLOGLIST (4 PEMENANG) BY KAK YONG
LAIN-2
  • GIFT VOUCHER SHOPPING (3 PEMENANG) BY RA.SHOPPE 

BANYAK KAN??? 😍😍😍TUNGGU APA LAGI? JOIN LAH SEKARANG BAGI YANG BELUM JOIN TUUUU >.<  KLIK SINI UNTUK JOIN

SELAMAT HARI RAYA UNTUK SEMUA!!


Assalamualaikum.
Pertama sekali, faye nak mintak maaf kat korang sebab tak balas blogwalking dan tak publish/reply comment. Sebab faye sibuk beraya #rayakansebulan 🤣 faye akan balas bw korang secepat mungkin yea. Faye post ni guna fon tau sbb masih kt kampung.

Faye nak ucapkan selamat hari raya buat semua blogger dalam dunia ni yang menyambut Hari Raya.

Faye pun akan buat sebuah Giveaway sempena Aidilfitri ni.😊 sponsor pun dah dapat so tunggu apa lagi?? Kalau korang nak join make sure korang follow blog ni kalau belum follow sebab nanti kang tak tahu menahu pulak bila launch GA nya kekeke😀

Bye..

Blog berbaju baru lagi!!

Assalamualaikum.
Aduhh baru je berapa minggu lepas tukar baju blog. sekarang tukar lagi??????
Blog faye pun nak ada baju raya jugak.. dia pulak yang sambut raya lagi awal dari kita...
jom tengok sebelum dan selepas;;;;


Ini sebelum; warna pink gelap (tak tahu lah nama spesifik-nya apa LOL)

dan selepas hangpa boleh tengok sendiri apa dah jadi. 

Faye memang tak boleh tahan tengok design blog sama je.. mesti nak tukar baru. Barulah ada feel nak update blog! 
meh nak kasi kredit sikit kat blog2 yang membantu dalam memberi tutorial 

Pencarian Sponsor untuk Aidilfitri Giveaway by Faye and Friend

TAMAT!!!!


Assalamualaikum.
Syawal datang lagi >.< tak sabar kan??? cuti sekolah pun datang jugak. wahwah seronok lah haritu dah cuti dua minggu, lepas ni cuti lagi XD

Faye nak cari sponsor untuk GA akan datang yang bakal faye anjurkan. tak kisahlah apa pun yang kroang nak sponsor, faye terima :) andddd.... memandangkan ni GA faye, mestilah faye sponsor jugak!! okay kalau korang nak sponsor, boleh baca kat bawah ni 👇

Pilih syarat ni ya (maksimum 3 bersesuaian dengan hadiah)

  1. follow blog
  2. follow G+
  3. like fanpage
  4. follow Instagran
  5. follow twitter
  6. klik nuffnang
  7. lain-lain
Pilih hadiah-hadiah yang nak disponsor
  1. Barangan (pos)
  2. topup (FULL)
  3. wang tunai
  4. review blog
  5. bloglist
  6. header/watermark/edit blog/etc
  7. lain-lain
Hantarkan semua ni dekat email Faye - Farahw768@gmail.com
atau Fb FWS BLOG

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


Klik Banner untuk join :)


USERNAME SGSHOP | farahw
ID Blog | Farah Wahidah
Facebook | Farah Ws
Instagram |  blog_fws

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU



Klik Banner untuk join :)

Hadiah Kad dan Sampul duit raya dari Kasihkuamani

Assalamualaikum.
Sebenarnya faye dah dapat sampul ni semalam. Tapi Faye tapi Faye tak ada masa nak post di blog.
masa tu balik balik sek je tengok tengok ada sampul atas meja. rasa seronok pulak =.='
Memandangkan hari ni sabtu dan Faye ada masa free, jadi Faye ambil peluang ni untuk post di blog.

Kalau korang dah baca entry NI , korang mesti dah tahu yang faye menang GA kasihkuamani.

Ini rupanya dari luar. maaf yeee kena cover alamat tuuu hehehe jom tengok kat dalam pulak!

Comel sangat business card diaaa.. ada bow kat corner card tuu...


Dapat Kad raya ni siap ada ucapan lagi... Waalaikumsalam :)

 Dapat dua jenis sampul duit raya jugakkk wahhh 




 TQ 😍😍
Jom visit blog Kasihkuamani : http://kasihkuamani.blogspot.my

Express Kad Raya GA by Nina


KLIK BANNER UNTUK JOIN !

TAMAT : 18 JUN 2017 (6PM)

The Cartieca Giveaway#2

JOM RAMAI RAMAI MERIAHKAN GA NI!! KLIK BANNER UNTUK JOIN!


Assalamualaikum. 
The cartieca sedang menjalankan satu GA.. jom meriahkan GA ni..
banyak hadiah yang disediakan dan... 10 pemenang dicari!!!
Apa hadiahnya? haaa.. ni 

  

 

 

  

Menarik kan? tunggu apa lagi? jom join GA  ni !!

SGShop Malaysia 10xRM100 shopping credit giveaway by Iman Abdul Rahim



klik banner untuk join!


apa yang faye nak beli dengan shopping credit RM100 ni? wahh ikot hati memang banyak nak beli.. tapi rasanya lebih RM100.. jadi faye listkan yang kurang atau tepat RM100 jumlahnya ya.. JOM TENGOK!


faye memang kekurangan tshirt sebab semua dah kecik


kasut... emmm cane nak ckp eh. ya.. faye asyik pakai sandal jeeee takde kasut pun TT


teringin nak jeans camniii sebab jeans yg camni susah nak dapat :')

Tempahan header dibuka!

Asalamualaikum.
sayalah budak tak pergi sek pada first day sek . LOL
BACK TO THE TOPIC

Faye nak mula ambil tempahan untuk buat header blog. tak mahal pun, satu header RM5 tak kisah jenis apa korang nak. Jenis2 header boleh tengok dekat page Tempahan tu yek.

Setiap mesej/email Faye akan balas pada hari jumaat atau pada waktu free sahaja dan buat tempahan pada sabtu/ahad.
Jadi, sesiapa yang tempah, harap bersabar.

kalau korang berminat, korang boleh klik gambar kat bawah ni untuk tempah.


GIVEAWAY KAD RAYA SS 2017


klik banner untuk join :)

review; Blog Cik Renex


Assalamualaikum.

Jom Visit Blog Cik Renex! - http://renex89.blogspot.my/

okay let's start!
- Loding blog cik renex tak lambat. 

Content
Content blog cik renex best & boleh menarik minat pembaca. 
Cik renex pun ada Bisnes juga tau! - By Cik Renex- boleh la jenguk jenguk produknya ya.

widget
Header Cantik sangat!!! 😍😍
Widget pun tersusun dengan kemas. jadi, blog tak nampak serabut. 
warna lembut! tenang mata orang nak baca.

Jom ke blog Cik Renex !
dah follow :)

review ; Blog Atikah Tahir

Assalamualaikum.
nak review blog Atikah Tahir pula - http://atikahtahir.blogspot.my/

Nak cakap apa ya? em design blog ni lembut.blog nampak kemas dan tersusun 😍😍
banyak article tntg makanan, buku, movie dsb.

jom visit blog http://atikahtahir.blogspot.my/
dah follow ~

Tips ; Perkara yang perlu dilakukan jika sakit kepala

Related image

Hai semua :)) Farah nak kongsi sikit perkara2 yang perlu dilakukan kalau korang mengalami sakit kepala. 

Pasti ramai antara kita pernah atau selalu alami sakit kepala kan? tapi... korang tahu tak apa yang korang kena buat kalau sakit kepala? meh sini farah nak habaq kat hampa lol =.=

1. Minum Air 
Benda ni nampak simple. Tapi, kalau korang nak tahu, sakit kepala banyak disebabkan oleh dehidrasi(kekurangan air). Jadi, amalkan minum air 8 gelas sehari.

2. Makan Tembikai
Pelik tapi benar. Ya, jika sakit kepala korang disebabkan oleh dehidrasi, makan makanan yang kaya dengan air juga boleh melegakan sakit dengan menghidrasi badan korang.

3. Bernafas sedalam-dalamnya
Bila korang rasa sakit, badan anda korang akan stress. Bernafas dalam dalam akan membantu korang relaks dan meringankan ketegangan

4. Minum secawan kopi
Sakit kepala biasanya disebabkan oleh pengembangan saluran darah. Kafein didalam kopi boleh membawa mereka kembali ke saiz normal.

5. Minum Teh halia
Halia mempunyai sifat Anti-Radang yang boleh meringankan sedikit kesakitan

Itu sahaja :) harap tips ni boleh membantu korang. kalau ada salah, tegur ya :))

Freebies ; Calligraphy Font


Aslm, harini farah nak share 18 calligraphy font kat korang ;)
Klik Link dibawah untuk terus download 😉

  1. Bromello
  2. AngelFace
  3. ShoreLines
  4. Magnolia Sky
  5. Sweet pea
  6. Rough Notes
  7. Winter Calligraphy
  8. Bernadette rough
  9. Hallelujah
  10. Jenna sue
  11. MF i love glitter
  12. aulyars
  13. Signerica
  14. Autumn in november
  15. notera
  16. mark my words
  17. trendsetter
  18. buttercup


review ; Blog Elsalicious



okay first, tbh ini favourite blog farah (ada dekat bloglist huhuhu)
farah suka blog ni sebab design dia yang lawa ;))) dan content yang menarik!
banyak jugak tips yang dikongsikan oleh owner blog ni.
review2 yang kak elsa buat pun menarik! kalau nak berblogwalking tu, blog ni wajib pergi!
kak elsa pun banyak buat giveaway tau! 

jom terjah blog elsalicious ! - http://elsaalicious.blogspot.my/
dah follow :)

review ; Adiba Rusli




okay blog ni nampak simple tapi content dia fuh menarik!
owner banyak share mengenai perihal, resipi, dan banyak lagi!!
resipi terbaru ialah resipi kuih koci tradisional! terasa macam nak makan kuih koci pulak bila baca >.<

jom terjah blog Adiba Rusli ! - http://kurrkura.blogspot.my/
farah dah follow ;)

review ; Blog Lea Azleeya

blog - http://www.leaazleeya.com/

suka sangat dengan header blog Lea Azleeya ni.. font cantik ada bunga bunga pulak tu~
content dekat sidebar tersusun kemas.
content blog ni menarik! banyak review, tutorial, info dan tips yang dikongsi.

teringin nak baca? pergi ke blog Lea Azleeya
dah follow ;)

review ; blog aeril Hassan

screenshott

Assalam&Hi readers!

first of all, blog ni kemas sangat! widget tak bersepah. 
colour yang tak terlalu terang sangat sesuai.
banyak jugak tutorial berguna yang di-share dekat blog Aeril Hassan ni 

jom terjah blog aeril Hassan! - http://www.aerillhassan.com
dah follow :)